Automation Anywhere Question and Answers for Advance Certification

 

Hi I am adding Automation Anywhere Question and Answers  for Advance Certification 

*Ans with Doubt is not sure 

 

Q1. Which of the following can be used to download a file?

Ans- Web Recorder

Q2. Which of the following recorder is ‘most’ preferable to
automate with if the application is web based?

Ans- Web Recorder/Managed Web Controls

Q3. Which of the following recorders works on the coordinates
of a screen?

Ans- Screen Recorder

Q4. Which of the following system variables are associated
with Arrays?

ANS-     ArrayColumns
               ArrayRows

Q5. Counter variable always starts from which of the following
digit?

Ans- 1

Q6. Which of the following ROI setting can be modified?

Ans- Run Time

Q7. Which of the following variable types are available in the
Task Editor?

Ans- Array
List

Q8. Which of the following em ail based triggers does AAE
support out of box?
Ans:-
 User activated/deactivated
 User information updated
 Task execution status
 Above ALL

Q9. Which of the following format of System Variables can be
changed?

Ans- © • Date

Q10. A task file contains which of the following?

Ans Doubt- O Task Commands only

Q11. Which of the following W ebCR options allows to view the
List of all client machines along with their status in readonly
form?
© • Clients

Q12. AAE 10 LTS supports versioning through which of the following Version Control System?
Ans :- © • VisualSVN

Q13. In case there is no error in a task, the value of ‘Error Line
Number’ will be_____

Ans- 0

Q14. Which of the following variable types are available in the Task Editor?
Ans- © • Array
© • List
Q15. $Filedata Colum n$ variable allow s us to read column w ise
information from the following file typefe)?

Ans- CSV and txt

Q39. Which of the following is the default mode of Credential
Vault?

Ans- Express

Q16. Which of the following methods can a developer use to debug a task using the Task Editor?
Ans- Enable debugging then function keys

Q17. Which of the following types of reports are generated by the Report Designer?

Ans- Task Run
and Workflow Run

Q18. Which of the following options allows to identify the Location of a Control Room repository?

Ans- Control Room Settings

Q19. Which of the following is ‘most’ preferable to extract an html table?
Ans- Web Recorder

Q20. Which among the following should be checked prior to ensuring that the task performed is devoid of any errors in a
W eb Recorder?

Ans Doubt- The zoom factor in IE browser should be 100 %

Q21. Which of the following Clients is accessible to a user with Admin role/rights?

Ans Doubt- 0 BotCreator Client

Q22. Which of the following are valid Loop commands?

Ans- Each folder in a folder

Q23. Which of the following file/files cannot be scheduled by the Schedule Manager in AA Client?
Ans Doubt- Metabot

Q24. A Bot is created with specific Properties, Scheduling, or
Triggers and uploaded on the Web CR. Which of the
following gets carried forward with the Bot?

Ans Doubt- Properties

Q25. Which of the following modes of Information Capture is
supported by Smart Recorder?

ANS- . Smart Recorder

•SMART Technology for desktop applications and Web sites

•Records based on a provided window title

•Object , Co-ordinates , Image playback mode

•Adjustable object identification criteria

•Can be used for both desktop as well as web applications.

Q26. Which of the following are valid Error Handling Actions?
Ans- Continue

Q27. Which one of the following is ‘highly’ not recommended to use if the application is local and offers full support of objects for automation?
Ans Doubt- Managed Windows Control

Q28. While working on a WebCR, the Dashboard Component
displays the number of registered clients. What does this
indicate?

Ans Doubt- TotaL number of BotCreators and BotRunners

Q29. Which of the following can be attached to a mail being sent
via Error Handling?
Ans- Snapshot and Variable

Q30. Which of the following are possible in Error Handling?
Ans- O Take Snapshot
o Run Task
o Log Data into a File
© • ALL

Q31.Which of the following helps in searching for a web control based on the index number of the control stored while
recording a web page?

Ans- Control Index

Q32. At the event of an error, the ‘Set Task Status’ option under
Error Handling command allows to set the current task as

Ans- Pass or Fail

Q33. Which of the following type of variable(s) does a workflow support?

Ans Doubt- Array

Q34. Which of the following methods is used to assign a new set of permissions to a group of users?
Ans- Create a new role under Security Tab

Q35. Which of the following type of variable is not supported by MetaBots?
Ans Doubt- List Type

Q36. Which of the following options are true when the user
connects to more than one excel file during task execution?

Ans- Yes, it is supported by defining different session
name for each excel file

Q37. Which of the following is an extension of a Metabot file?

Ans- .mbot

Q38. In WebCR, what does the number of active users reflect in
Dashboard?

Ans- Total number of user accounts created on WebCR

Q40. Which of the following types of reports are generated by
the Report Designer?
Ans- Task Run
Workflow Run

5 thoughts on “Automation Anywhere Question and Answers for Advance Certification”

  1. Q20. Which among the following should be checked prior to ensuring that the task performed is devoid of any errors in a
    W eb Recorder?

    Ans Doubt- The zoom factor in IE browser should be 100 % and IE must have plugins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *